Therapeutische massages


Je spierpijn: is de oorsprong mentaal of fysiek?

Ja, hoor, spierpijnen kunnen heel gemakkelijk voortvloeien uit dagdagelijkse werkhoudingen, plotse emotionele opflakkeringen (menstruatie-effect, sociale angststoornis, paniekaanvallen,…) of jarenlange gewoonten (als kind altijd in halve kleermakerszit op een stoel gezeten,…).

Het grote verschil met andere blessures zit ‘m vooral in het feit dat niet het fysieke, maar wel het mentale aspect hier de grootste impact heeft op de pijn. De behandeling vraagt dan ook om andere focuspunten dan bij kwaaltjes van fysieke oorsprong.

Hoe werkt een therapeutische massage?

Wel, de onderliggende basis is altijd de vertrouwensband die je met DP-PREST-eigenaar Chay opbouwt. Eenmaal die stevig staat, kan de therapeutische massage écht van start gaan.

Eerst volgt er een heel onderzoek (inclusief gesprek, uiteraard) om op die manier de oorsprong van de pijn te achterhalen. Daarna worden er persoonlijke triggerpoints gestimuleerd, die bij jouw pijnprobleem horen. Zo slaan emotionele pijnen en stress-momenten bijvoorbeeld meteen op de nek- en rugspieren, zorgen lengtebeenverschillen voor een verlaagd zelfvertrouwen en een andere traptechniek tijdens het voetballen,…

De behandeling van de therapeutische massage volgt de Thaise idee van de hamer en de beitel, of Thai Tok Sen, waarbij de spieren zachtjes tot hun oorspronkelijke zelf gesculpteerd worden.

Therapeutische massages

Op zoek naar een ontspannende therapeutische massage?

Met een therapeutische massage zorgt DP-PREST ervoor dat je van kop tot teen ontspant, zowel fysiek als mentaal. Maak een afspraak en geniet van een me-time moment met een ontspannende therapeutische massage bij jou thuis.

PS Wist je dat het stimuleren van triggerpoints soms tot tranen leiden, wat ook al heel veel kan oplossen? Ja, hoor, af en toe een weentje doen is zo slecht nog niet.

Al onze massages


Sportmassage

Meer info

Cupping massage

Meer info

Therapeutische massage

Meer info